top of page

JOURNAL

from the

Ontdek de kracht van Kundalini energie

In de wereld van zelfontwikkeling en spirituele groei, is ‘Kundalini energie' een term die steeds meer aandacht krijgt. Het concept van Kundalini vindt zijn oorsprong in oude tradities, met name in de yogafilosofie. Maar wat is Kundalini precies en hoe kan het je leven veranderen? In deze blog duiken we dieper in de betekenis en de voordelen van het ontwaken van jouw Kundalini energie.


Wat is Kundalini energie?

Kundalini energie is een concept dat zijn oorsprong vindt in de oude Indiase spirituele tradities. Het verwijst naar een potentieel transformerende kracht die sluimerend aanwezig is in het lichaam, voornamelijk in het gebied aan de basis van de ruggengraat, het wortelchakra. Deze energie wordt vaak voorgesteld als een opgerolde slang die ontwaakt en omhoog beweegt langs de ruggengraat, wat leidt tot diepgaande spirituele inzichten en bewustzijnsverruiming.


Wat is een Kundalini NRGY sessie?

Een Kundalini NRGY sessie is een energetische ervaring, een innerlijke reis, om jouw levenskracht te activeren. Het is een manier om jouw energie weer te laten stromen en je in verbinding te brengen met je ware essentie. Het is als thuiskomen bij jezelf, je te herinneren wie je in de essentie bent.


Tijdens een Kundalini NRGY sessie staan we in verbinding met een veld van intelligente energie dat onze energiesystemen uitnodigt om te ontwaken. Jouw levensenergie stroomt door jouw energiebanen, dat gebeurt op een natuurlijke manier die perfect past bij jouw proces en lichaam. Het enige wat jij hoeft te doen is te ontspannen en te ervaren wat zich aandient.

De intelligente energie uit het veld nodigt jouw EIGEN energie uit om te gaan stromen. Je krijgt dus geen energie van de facilitator en er kan niets worden geforceerd, de energie geeft jou precies wat je nodig hebt.


Kundalini energie ruimt (in fasen) alles op wat je ervan weerhoudt om jouw ware essentie ten volle te ervaren. Het proces brengt veranderingen teweeg via verschillende hersengolven en innerlijke processen. Deze herbedrading in de hersenen zorgt voor diepgaande heling en transformatie.


Hoe ziet een Kundalini NRGY sessie eruit?

Je ligt in ontspanning en overgave op een zacht matje. De facilitator werkt in het energetisch veld en zal je intuïtief op verschillende punten aanraken om hier de energie naartoe te brengen of steun te bieden. De sessie is op muziek die je tijdens deze reis begeleidt. De muziek staat hard, om onder andere jouw gedachten te verstillen, voor de privacy en om je vrij te voelen al je emoties te laten zijn. De muziek en de energie nemen jou mee op een innerlijke reis, waarin je mag voelen, herinneren, loslaten, omarmen. Een sessie duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur, inclusief een kort voorgesprek, begeleide meditatie, de Kundalini activatie zelf en een sharing met snacks.


Wat je tijdens een Kundalini NRGY sessie kan je ervaren:

✴︎ Tintelingen, energie voelen stromen

✴︎ Lichamelijke beweging

✴︎ Emotionele ontlading

✴︎ Activatie van je zintuigen

✴︎ Inzichten ontvangen

✴︎ Visuele sensaties (3e oog activatie)

✴︎ Gevoel van eenheid & bliss etc.


Iedere sessie is uniek en kan ook steeds anders ervaren worden. Het wordt aangeraden om een aantal sessies te ervaren, zodat je in het dagelijks leven verandering kunt gaan merken.


Je kunt een Kundalini NRGY sessie privé, duo of groepsverband boeken. De voordelen van een groepssessie zijn dat er meer verbinding is, je draagt gezamenlijk de energie waarin je elkaar kan stimuleren in proces te gaan. Daarnaast is het een voordeel dat groepssessies goedkoper zijn, hierdoor kan je vaker een Kundalini NRGY sessie ervaren. Misschien vind je het spannend in een groep? Het voordeel van een privé of duo sessie is dat er alle rust en aandacht helemaal voor jou is.


Voordelen van het ontwaken van Kundalini energie

Het ontwaken van de Kundalini energie tijdens een Kundalini NRGY sessie werkt op verschillende lagen en heeft vele voordelen op spiritueel, emotioneel, mentaal en fysiek gebied.


Verhoogd Bewustzijn: Kundalini NRGY kan leiden tot diepere inzichten en een groter bewustzijn van jezelf, anderen en de wereld om je heen. Het ervaren van een sterkere verbinding met jezelf en een versterkte intuïtie.


Verbondenheid & heelheid: Door het laten stromen van jouw Kundalini energie kan een diep gevoel van verbondenheid met het universum en een gevoel van heelheid in jezelf worden ervaren.


Emotionele Balans: Het ontwaken van jouw Kundalini energie kan helpen bij het loslaten van emotionele blokkades, stress en trauma. Meer in contact staan met je emoties. Meer (zelf)liefde & (zelf)vertrouwen. Meer in je kracht staan & jouw waarheid spreken. Het ervaren van meer joy in het leven en dat het leven in het algemeen meer stroomt.


Mentale helderheid: Het kan helpen bij het bevorderen van innerlijke rust, balans & mentale helderheid. Meer creativiteit en productiviteit.


Fysieke Vitaliteit: Kundalini NRGY kan bijdragen aan een verbeterde fysieke gezondheid en vitaliteit. Zo wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd en kan je meer energie ervaren.


Kundalini NRGY is een magische energetische ervaring dat de potentie heeft om diepgaande veranderingen teweeg te brengen in je leven. Of je nu op zoek bent naar spirituele verlichting, emotionele balans of fysieke vitaliteit, het ontwaken van de Kundalini energie kan een waardevolle toevoeging zijn aan jouw reis van zelfontwikkeling.


Michelle Kluit geeft Kundalini NRGY sessies in omgeving Amersfoort. Neem contact op voor meer informatie, boek een privé of duo sessie. Of boek HIER jouw Kundalini NRGY groepssessie. Je bent heel welkom!


*Deze sessies staan ookwel bekend onder verschillende termen zoals Kundalini Activation Process (KAP), Lifeforce Energy Awakening Process (LEAP), Kundalini Energy Awakening Practice, Kundalini Energie Transmissie etc. Al deze termen verwijzen naar hetzelfde concept, het laten stromen van jouw Kundalini energie.


Disclaimer: Dit artikel is bedoeld voor informatieve doeleinden en vormt geen vervanging voor professioneel medisch of psychologisch advies.

Comments


Commenting has been turned off.
Kundalini NRGY sessie in Amersfoort - Michelle Kluit
Hi lieve jij,
Ik ben Michelle

Ik wil je graag laten kennismaken met de magie en helende kracht van Kundalini NRGY & Reiki. Samen gaan we op een reis om jouw weg terug naar jezelf, jouw ware essentie, te vinden.

bottom of page